top of page

Skara E-Sport

Information

   Ett Local Area Network (Lan) event är när människor träffas på samma fysiska plats för att koppla ihop sin(a) dator(er) och/eller spelkonsol(er) för att spela datorspel ihop.

   Skara E-Sports Lan event är inte bara via det lokala nätet utan har även tillgång till 1000 mbit/s för att möjliggöra att kunna spela även online med användare utanför Lan eventet.

   Varje bordsplats är 90cm X 70cm och till varje bordsplats ingår en stickuttagskontakt (strömuttag) samt en nätverksport.

Det är inte tillåtet att använda fler stickuttag eftersom man då använder någon annans. 

 • Dator och/eller spelkonsol med tillhörande kablar

 • Datorskärm / Tv (max 90cm bred)

 • Grenuttag (OBS man får endast tillgång till ett stickuttag på Lanet, ta med Grenuttag). På det stickuttaget får man endast ladda, dator, skärm(ar), telefon, konsoll samt tillbehör till dessa.

 • Internetkabel (minst 10m rekommenderas)

 • Om du är under 18 år krävs tillstånd av vårdnadshavare för att delta på eventet.

Rekommenderat att ta med
 

 • Sovsäck, liggunderlag och Kudde

 • Pengar till mat under eventet (det är viktigt att äta regelbundet, Lanet håller på i 48 timmar) Det finns inte kyl att tillgå under eventet. Mat kommer att säljas på eventet.

 • Vattenflaska (också viktigt att dricka vatten)

 • Tandborste och tandkräm

 • Öronproppar (om du har svårt att sova med för mycket bakgrundsljud, sovsalen är väldigt nära Lan hallen)

Checklista

Att ta med till ett Lan Event

Ansvar vid deltagande av event

 • Vid deltagande av samtliga event måste deltagare godkänna reglerna som gäller för deltagande av event. Läs här.

 • Skara E-Sport polisanmäler samtliga lagbrott som ger under eventet såsom skadegörelse, stöld samt bruk av illegal narkotika.

 • Alkohol är förbjudet att föra med sig in i vilan hallen under hela Lan-eventet

_MG_5008.JPG

Följande är information till dig som är vårdnadshavare för ett barn som ska delta i, ett av Skara E-Sport, annordnat event.

Till och börja med vill vi i Styrelsen på Skara E-Sport uttrycka vår glädje för att ditt barn ska delta på Skara E-Sports event. VI i styrelsen har själva vuxit upp med gaming och E-Sport så vi vet vilket fantastiskt roligt intresse det kan vara. Skara E-Sports event är utformade för att främja det E-Sportskulturella intresset hos deltagarna samt lyfta de kognitiva och sociala fördelarna av E-Sport. Skara E-Sport arrangerar tävlingar i spel samt anordnar lan partyn. Läs mer om vad ett Lan Party är här.

IMG_5206.JPG

Skara E-Sports arrangörer (Crew) försöker stötta deltagarna i så god mån de kan för att eventet ska flyta på, kännas tryggt och vara trivsamt för samtliga deltagare. Som vårdnadshavare är det emellertid viktigt att veta att det är du som ansvarar för ditt barn. Skara E-Sport tar inte på sig ansvaret för barn som deltar på Skara E-Sports event. Som vårdnadshavare är det också ditt ansvar att ditt barn följer reglerna på Skara E-Sports event. Läs mer om eventens regler här.
Om ditt barn bryter mot reglerna på ett sådant sätt att barnet inte längre får vara kvar på konventet kommer du som förälder att upplysas samt uppmanas att hämta ditt barn. Vårdnadshavare har också ansvar för att de uppgifter som lämnas till Skara E-Sport är riktiga.
Skara E-Sports arrangörer (Crew) försöker i så god utsträckning de kan att tillgodose deltagarnas önskemål men arrangörerna är inte barnvakter. Exempelvis kommer Crew inte att bevaka deltagarnas kost, sömnrutiner eller andra rutinmässiga behov som deltagarna kan tänkas ha. Som vårdnadshavare är det upp till dig att avgöra om ditt barn är mogen samt lämpad att delta i Skara E-Sports evenemang även om du som vårdnadshavare inte är närvarande.

Vårdnadshavare som har barn med neuropsykiatriska funktionsvariationer (exempelvis autism eller adhd), kognitiva handikapp eller andra former av psykiskt/kognitiva funktionsvariationer bör fundera kring samt avgöra om deras funktionsvariation på ett betydande sätt begränsar barnets möjlighet  att delta i evenemanget. Det kan exempelvis tänkas att du som förälder kan behöva besöka ditt barn för lägeskontroll under eventet, delta i evenemanget med ditt barn eller kanske besluta att evenemanget inte är lämpligt för ditt barn. 

Skara E-Sports styrelse består av flera medlemmar som av en händelse är utbildade inom NPF och gör så gott de kan för att skapa goda förutsättningar för alla deltagare. Med det sagt tar inte Skara E-Sports arrangörer ansvar för minderåriga deltagare utan ansvaret ligger på dig som vårdnadshavare.

Skara E-Sport samlar in viss information av samtliga deltagare. Läs här om hur Skara E-Sport använder sina medlemmars data.

bottom of page